Karijoki vaakuna
Karijoki vaakuna
Etusivu Ajankohtaista Palaute Kartat Asiointi Yhteystiedot Karijoki-linkit

KIRJASTO 

 

  Karijoen kirjasto - kirjasto keskellä kylää
  apteekin ja kunnantalon kanssa samassa kiinteistössä.

 

  AUKIOLOAJAT

  Omatoimikirjasto avoinna joka päivä klo 7 - 21

  Henkilökunta paikalla:
  maanantai         klo 13-17
  tiistai                 klo 13-19
  keskiviikko        klo 9-15
  torstai                klo 13-17
  perjantai            klo 13-17
  arkipyhän aatto  klo 12 - 16

 

Yhteystiedot:

Kristiinantie 3
64350 KARIJOKI
puh. 0400 824 119 
kirjasto@karijoki.fi

 

Myrkyn kirjasto

Myrkyn kirjastoa hoidetaan vapaaehtoisvoimin ja se on avoinna parillisilla viikoilla keskiviikkoisin klo 17.30-19.30, osoitteessa Asematie 2. Myrkyn kirjastoa koskeviin kysymyksiin vastaa Karijoen kirjaston henkilökunta.

 

Omatoimikirjasto

Omatoimikirjaston käyttäjäksi täytyy rekisteröityä. Rekisteröityminen tapahtuu kirjaston henkilökunnalta saatavan sopimuslomakkeen täyttämällä ja allekirjoittamalla. Sopimuslomakkeen yhteydessä on omatoimikirjaston käyttösäännöt. Omatoimikirjaston käyttäminen vaatii kirjastokortin lisäksi nelinumeroisen PIN-koodin. Samalla PIN-koodilla voi kirjautua myös verkkokirjastoon.


Henkilökunta

Anna-Maija Haaranoja, anna-maija.haaranoja@karijoki.fi 


 

Eepos

Verkkokirjasto Eepos

Kirjasto kuuluu koko Etelä-Pohjanmaan kattavaan Eepos kirjastokimppaan ja näiden kaikkien kimppaan kuuluvien kirjastojen aineisto on käytettävissä yhdellä kirjastokortilla. Kirjastokimpan sisäisessä kuljetuksessa varatut aineistot kulkevat kerran viikossa kirjastoomme. Kirjastokortilla voi myös lainata mistä tahansa kimppaan kuuluvasta kirjastosta ja aineistot voi palauttaa mihin tahansa Eepos-kimpan kirjastoon. Poikkeuksena erikoisaineistot kuten urheiluvälineet. 
Verkkokirjastossa voi tutkia kimpan aineistoja sekä tehdä varauksia ja uusia lainojaan. Kirjastokortin lisäksi tarvitset nelinumeroisen PIN-koodin verkkokirjaston käyttöä varten. PIN-koodin saa kirjaston henkilökunnan paikallaollessa. 


Palvelut

Uuden kirjastokortin saadakseen on näytettävä kuvallinen henkilöllisyystodistus, esimerkiksi passi tai ajokortti. Alle 15-vuotiaalta vaaditaan huoltajan suostumus. Ensimmäinen kirjastokortti on ilmainen, rikkoutuneen tai kadonneen kortin uusiminen maksaa 3 euroa. Kortti käy kaikissa Eepos-kirjastoissa.

Lainaus, palautus, uusiminen ja varausten teko: Kirjastossa on automaatti, jolla voi palauttaa ja lainata aineistoa, mutta myös asiakaspalveluna henkilökunnan paikallaollessa voi palauttaa ja lainata tiskillä. Varaukset ja uusimiset joko tiskillä asiakaspalveluna, puhelimitse, sähköpostilla tai verkkokirjastossa. Varata voi koko Eepos-kimpan alueelta ja jos aineistoa ei löydy kimpasta, ne voidaan asiakaspalveluna tilata muualta kirjastoomme.

 

Tiedonhakua ja tiedonhaun opastusta saa asiakaspalveluna. Tiedonhaun opastukseen on hyvä varata aika kirjastosta etukäteen. Tiedonhaku voi koskea esimerkiksi verkkokirjaston, omakannan tai omaveron käyttöä.

Kirjastossa on mahdollisuus käyttää tietokonetta ja tulostaa/kopioida A4-kokoiselle paperille (maksullista, tavallinen kopio 0,20 ?, valokuvapaperille 0,40?). Kopioinnit voi tehdä itse tai asiakaspalveluna.

Sanoma- ja aikakauslehtiä tulee kirjastoon, niitä voi lukea kirjastossa. Aikakauslehtiä saa myös lainaan kahden viikon kuluttua ilmestymisestään. Ilkka-Pohjalainen on kirjastossa aamulla ennen kello seitsemää, omatoimiasiakkaat voivat ottaa lehden kirjastoon ulko-oven vieressä sijaitsevasta postilaatikosta. Viikonloppuna myös Helsingin sanomat tulee aamujakelussa.

   
Kirjaston pelihuoneessa on PS4- ja Xbox360-pelikoneet ja niihin pelejä vapaasti pelattavissa, mutta ei lainattavissa. Myös musiikkia voi kuunnella kirjastossa sekä lainata cd-levyjä kotiin. Kirjastossa on myös dvd-levyjä kotiin lainattavaksi.




Laina-ajat, palautuskehotukset ja maksut:

Kirjat, lehdet, cd-levyt neljä viikkoa. Jos varauksia aineistoon on enemmän kuin kaksi, laina-aika on kaksi viikkoa.

Dvd-levyt kaksi viikkoa

Frisbeegolfkiekot viikon

Sähköpostiin on mahdollista saada muistutus lainojen palauttamisesta. Muistutus tulee 1-5 päivää ennen palautuspäivää.

Lainattujen aineistojen palautuspäivät näkyvät kuitissa, jonka saat lainauksen jälkeen, kuitista näkyy myös jos on kertynyt esimerkiksi myöhästymismaksuja.
 

MYÖHÄSTYMISMAKSUT:

Eepos-kirjastosta lainatut aineistot voi palauttaa mihin tahansa Eepos-kirjastoon.

Jos lainat palautuvat myöhässä, niistä kertyy myöhästymismaksua. Maksu on 10 senttiä päivässä yhtä lainaa kohti. Myöhästymismaksu koskee kaikkia aikuisten aineistoja sekä lasten ja nuorten elokuvia. Lasten ja nuorten kirjoista ja cd-levyistä ei kerry myöhästymismaksua.

Lainat voi palauttaa palautusluukusta, kun kirjasto on kiinni. Palautusluukku on kirjaston oven vieressä. Henkilökunta palauttaa aineistot, kun kirjasto on seuraavan kerran auki.


MUITA MAKSUJA:

Kirjastokortin uusiminen 3 euroa.

Kadonneen tai pilalle menneen aineiston korvaaminen (lisätietoja kirjastosta).

Kopio/tuloste 0,20 euroa/A4-arkki, valokuvapaperille 0,40 euroa/A4-arkki.

Kirjastossa käy maksuvälineenä ainoastaan käteinen, myöhästymismaksuja on mahdollista maksaa verkkokirjaston kautta.

 

Linkkejä

Kirjastokorttihakemus

Käyttösäännöt




Kirjastossa otetaan mielellään vastaan aineisto- ja kehittämistoiveita.

Tervetuloa kirjastoon!